ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΙΤΑ ΜΟΤΙΟΝ ELITE YOUTH TOURNAMENT!Ένα απο τα σημαντικότερα τουρνουά υποδομών της φετινής χρονιάς που διοργάνωσε η Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods σε συνεργασία με την Amita Motion έφτασε στο τέλος του! 

To Amita Motion Elite Youth Tournament δημιουργήθηκε από την PAO BC ACADEMY σε μια προσπάθεια να φέρουμε το μπάσκετ ακόμα πιο κοντά στις μικρές ηλικίες, και να καταφέρουμε να δώσουμε σε όλα τα παιδιά τις αρχές και αξίες που πρεσβεύουμε σαν σύλλογος. Στη διοργάνωση αυτή συμμετείχαν οι καλύτερες ομάδες της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, ενώ ήταν η πρώτη φορά που Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ βρέθηκαν και συναγωνίστηκαν μαζί σε κατηγορίες υποδομών.

Το εγχείρημα αυτό ολοκληρώθηκε και τυπικά χθες βράδυ (σ.σ. 09/04) καθώς κατά τη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου Σαββατοκύριακου του Απριλίου έλαβαν μέρος οι τελικές φάσεις των ηλικιών 2002, 2003, 2005 και 2006. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο τουρνουά είχαν οι ακαδημίες του Πανιωνίου και του Περιστερίου, όπου αμφότεροι κατέκτησαν από δύο τρόπαια. Ακολουθεί το αναλυτικό recap ανά ηλικία.

Ηλικιακή Κατηγορία 2006 – Πρωταθλήτρια Ομάδα: ΓΣ Περιστερίου
Στην τελική φάση της μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας, τα δύο ζευγάρια που διεκδίκησαν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό ήταν αυτά του Πανιωνίου με τα Μελίσσια και της Ένωσης Ιλίου με το Περιστέρι. Ο πρώτος ημιτελικός βρήκε τον Πανιώνιο να επικρατεί των Μελισσίων με σκορ 48 – 38, ενώ στον έτερο ημιτελικό το Περιστέρι ξεπέρασε το εμπόδιο της Ένωσης Ιλίου κερδίζοντας με 51-32.
Στο παιχνίδι για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Ένωσης Ιλίου όπου σε έναν όμορφο αγώνα επικράτησε των Μελισσίων με 40 – 37.
Στον μεγάλο τελικό, η ομάδα του Περιστερίου κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Πανιωνίου και με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, με τελικό σκορ 78 – 60.

 
Ηλικιακή Κατηγορία 2005 – Πρωταθλήτρια Ομάδα: Πανιώνιος ΓΣΣ
Στους 2005, στην τελική φάση προκρίθηκαν οι ομάδες του Αμύντα, του ΑΣ Παπάγου, του Πανιωνίου και της Δάφνης Δαφνίου. Στον μεγάλο τελικό Αμύντας και Πανιώνιος αναμετρήθηκαν για την κατάκτηση του τίτλου, αφού ξεπέρασαν τα εμπόδια του Παπάγου (με σκορ 36 – 18) και της Δάφνης Δαφνίου (με σκορ 42 – 35) αντίστοιχα. Νικήτρια και τροπαιούχος ήταν η ομάδα του Πανιωνίου μετά τη νίκη της με σκορ 51 – 40 επί του μαχητικού Αμύντα.
Την τρίτη θέση για την ηλιακή κατηγορία των 2005 εξασφάλισε η Δάφνη Δαφνίου όπου και επικράτησε με σκορ 48 – 42 της ομάδας του Παπάγου.

 

Ηλικιακή Κατηγορία 2003 – Πρωταθλήτρια Ομάδα: Πανιώνιος ΓΣΣ
Μετά την κατάκτηση του τροπαίου στην ηλικία των 2005, ο Πανιώνιος πανηγύρισε και τη δεύτερη κατάκτησή του, καθώς στους αθλητές γεννημένους το 2003, επικράτησε της PAO BC ACADEMY με σκορ 62 – 45. Για να φτάσουν στην κορυφή, οι αθλητές του Πανιωνίου απέκλεισαν στον ημιτελικό την ακαδημία του Ολυμπιακού με σκορ 62 – 57, ενώ η ομάδα του Παναγιώτη Δημητρίου και του Γιάννη Σιούτη επικράτησε του Παναθηναϊκού ΑΟ με σκορ 56 – 43. Ο μικρός τελικός ολοκληρώθηκε με την τρίτη θέση να καταλήγει στην ομάδα του Παναθηναϊκού ΑΟ καθώς πήρε τη νίκη έναντι του Ολυμπιακού με σκορ 51 – 41.