Το Amita Motion Elite Youth Tournament είναι μια προσπάθεια να φέρουμε το μπάσκετ ακόμα πιο κοντά στις μικρές ηλικίες, και μέσω του οποίου να καταφέρουμε να δώσουμε σε όλα τα παιδιά τις αρχές και αξίες που πρεσβεύουμε σαν σύλλογος

Στη διοργάνωση αυτή θα συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, ενώ είναι η πρώτη φορά που Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα βρεθούν μαζί και θα συναγωνιστούν σε κατηγορίες υποδομών. Αυτό από μόνο του καθιστά το Amita Motion Elite Youth Tournament ως ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά events σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες, όντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καλλιεργήσουμε την αθλητική και μπασκετική παιδεία, την συνεργασία και το αθλητικό πνεύμα.
Σύμφωνα με την φιλοσοφία της PAO BC ACADEMY η οποία θα διέπει το τουρνουά, τα παιδιά μέσα από τη σειρά αγώνων θα μάθουν να συναγωνίζονται σε υγιείς συνθήκες όπου η νίκη και η ήττα είναι μέρος του παιχνιδιού. Πιο σημαντικό, οι νεαροί αθλητές θα αποκτήσουν αξίες και αρχές που θα αποτελέσουν εφόδια, όχι μόνο στην πορεία τους στο μπάσκετ, αλλά και γενικότερα στη ζωή τους.

Φ. Αλβέρτης